Öne Çıkanlar sazköy atıcılık sporu sazan özellikleri avcılık sporu londra jeoloji derneği

Bu haber kez okundu.

AVBİS SİSTEMİNİ AÇIN

AVBİS SİSTEMİNİ AÇIN

Ocak ayı sonu itibari ile AVBİS sisteminden, vize yapılmadığından dolayı kota alma sorunu olduğunu gösteren uyarı iletisi alan Avcı kardeşlerimiz haklı tepkilerini çeşitli platformlarda gösteriyorlar.

Avlanma pulu 2016-2017 av sezonunu kapsarken, avlanma harcı her yılın Ocak ayında ödenmesi gereken bir ücrettir.

Vergiyi ödemediği takdirde gecikme faizi altında, ayrıca ilave bir ücreti ödemeyi göze alan herkes bundan kaçış olmadığı, ödemediği takdirde ömrünün her anında Devletine olan bu borcunun karşısına çıkacağını bilir.

Avlanma Pulu 13.08.2016 ve 26.02.2017 tarihleri arasında avlanmak için geçerlidir.

Bu durumda vize yaptırmak için Ocak ayında ısrar etmek, avcıya sistemi kapatarak zorlayıcı önlemlere başvurmak, üstelik de avcı temsilcileri tarafından MAK komisyonlarında bunun yanlış olacağı, gerekçeleri defalarca anlatılmasına rağmen neden çare olarak görülmüştür?

Kayıtlı Avcının onlarca kat fazlası hiçbir ücret ödemeden elinde tüfek ortalıkta dolaşırken, kurallara uyan kayıtlı avcılar mı cezalandırmak isteniyor?

Unutmayalım ki kayıtlı olan ile olmayan avcı arasındaki fark sadece iradelerinden kaynaklanır. Kayıtlı olan avcı iradesini devletinin koyduğu yasalara uymaktan yana kullanırken, cezalandırılırken, hangi vicdan buna göz yumabilir.

Sezonun bitimine az bir zaman kaldı, bir an önce hatadan dönüp sistemi sezon bitimine göre ayarlamak gerekir.

Borç vatandaşın devletine borcudur, mutlaka öder.

Bu konuda söylenecek çok şeyimiz var elbette, avcılar lehine yapılacağı söylenen bir çok düzenlemenin, aradan geçen onca yıllara rağmen yerinde saydığı gibi, bunları anlatmaya da ayrıca devam edeceğiz.

Necmi ÖKSÜZ

Zonguldak Av ve Doğa Sporları Dernek Başkanı