Öne Çıkanlar flamingo atıcılık sporu keklik kaç yıl yaşar atıcılık şamua

Bu haber kez okundu.

İNGİLİZ POİNTER

Yaklaşık olarak 2 yüzyıl önce İtalyan Pointer'i,Tilki Tazısı,Bloodhound,Greyhound, Newfoundland,Setter ve Bulldog cinsi köpeklerin çiftleştirilmeleri sonucu ortaya çıkmışlardır.

Birinci sınıf bir av köpeği olan, ilk yetiştirildiği yer (İtalya, İspanya ya da Fransa) tam olarak aydınlatılamamış olmakla birlikte, günümüzdeki görünümünü İngiltere'de almış olan İngiliz pointeri, genellikle çeşitli renkler üstüne beneklidir. Omuzdan yere yüksekliği 58,5 – 71 cm, ağırlığı 20,5 – 34 kg arasında değişir. Özellikle koku alma duyusunun güçlülüğü, hızı ve fermasıyla ünlüdür.Başını mağrur bir şekilde gururla taşır. Dikkatli bir yüz ifadesi, atletik ve adaleli bir vücudu vardır. Burnun kendisi burun kısmından daha yukarda durur. Alın çıkıntısı belirgindir. Üst dudak tam; ancak sarkık değildir. Gözler kürkün rengine bağlı olarak ela ya da kestane rengi olabilir. Orta büyüklükteki kulaklar düşük ve ucu sivridir. Dişler makas ya da birbirinin tam üstüne gelecek şekilde kapanır. Boyun uzundur. Kuyruk düz ve uca doğru incelir. Ayaklar ovaldir. Kısa ve parlak kürkü temel olarak beyazdır; ancak ister tek renk, ister parça lekeli isterse de benekli olsun ciğer rengi, sarı, siyah ya da turuncumsu olabilir.

Pointer adını avı bulduğundan takındığı, avın yerini işaret eden kıpırtısız duruşundan alır. Pointer'ın yazılı ilk bahsi 1650'lerde İngiltere'de geçer. Bu dönemlerde tazılar yaban tavşanını yakalamadan önce pointerlar avın yerini gösterirdi. 1700'lere gelindiğinde Pointer tercih edilen bir köpek oldu. Koku alma yeteneği büyük ün salmıştır. Süratle geniş bir alanı tarayabilir. Pointer özellikle kuş avında iyidir; ancak diğer avlara da adapte olabilir. Sıcak havalara daha uygundur. Sert kışlara uygun değildir. Suda pek rahat etmez. Efsanevi avın yerini gösterme becerisine rağmen vurulan avı geri getirmesi pek beklenmez. Günümüzde Pointer bir aile ve av köpeği olarak kullanılmaktadır.

Sabır,Stil,Dayanıklılık,hırs ve mükemmel  koku bu köpek ırkında buluşmuştur.Ortalama yaşam süreleri 13-14 yıldır.