Öne Çıkanlar havalı tüfek alabalık çeşitleri greener av tüfeği deutch kurhzaar nesli tükenen kuşlar

Bu haber kez okundu.

BENELLİ

Benelli Armi SpA 1967'de Urbino Italya'da kurulan Italyan silah üreticisi, en büyük ünü ürettiği Yivsiz av tüfekleri ve özellikle onların yarı-otomatik modellerininin üstün performanslarıyla ordular, Polis teşkilatı ve sivil atıcı/avcılar tarafından kullanıcı bulmasıyladır. En ünlü modeli ise Benelli M3 12 gauge'dur. bu model Amerikan fedral polisinin özel timi olan SWAT'da kullnılmaktadır. Benelli günümüzde Benelli M4 Super 90'ı üretmektedir. Bu modelde kullanılan mekanizma alışığa gelmedik bir gazlı sistem kullanmaktadır. Benelli ve Amerikan Benelli firması 2000 senesinden itibaren dünya devi silah üreticisi Italyan Berettaya satılmış durumdadır.

Benellinin ürettiği ünlü yarı-otomatik yivsiz tüfeklerin çoğu inertia adı verilen bir sistem ile donatılmış durumdalar.Sistem Bruno Civolani Benelli için geliştirilmiştir.

Esasen Benellinin yarı-otomatik yivsiz tüfeklerinin kabiliyeti fişek seçmemesi ve atış hızının çok yüksek olmasıdır.