Öne Çıkanlar sazköy atıcılık sporu sazan özellikleri avcılık sporu londra jeoloji derneği

Bu haber kez okundu.

BROWNİNG

Browning, 1927'de Utah ABD'de kurulmuş bir ateşli silah şirketidir.

Kurucusu John Moses Browning (d. 21 Ocak ya da 23 Ocak 1855 - ö. 26 Kasım 1926),

Utah doğumlu silah tasarımcısı ve iş adamı. 1879 yılında Browning ilk tek atış tüfeği patentini almıştır. Daha sonra piyasaya Winchester için tüfek ve av tüfeği icat etti. 1888 yılında ise daha çok avcıları ilgilendirecek bir pompalı tüfek tasarlamıştır. Browning daha sonra dikkatini Makinalı tüfeklere çevirmiştir. Browning 1915 civarı Amerikan ordusu için Browning makinalı tüfeğini tasarlamıştır. Bu makinalı tüfek 1.Dünya Savaşı ve 2.Dünya Savaşı sırasında kullanılmıştır. Browning makinalı tüfeğinin birçok değişik modelini yaptı, bazı modelleri uçak ve gemilerde kullanıldı. 128'in üzerinde silah tasarlamıştır.

Tabanca tüfek , pompalı ve makinalı tüfek tasarlamıştır. Colt adına birçok silah tasarlamıştır.

Browning marka, tabanca ve ağır makineli ateşli silahlarıyla tanınmıştır.

Browning M1919A6, Amerikan Ağır Makinalı silahıdır. MG-42'ye oranla menzili ve ateş gücü daha düşüktür. Ancak bu silah en az MG-42 kadar düşman üzerinde etkilidir. Amerikan Ordusu tarafından İkinci Dünya Savaşı'nda yoğun kullanım alanı bulmuştur.Amerikan Ağır Makinalı Birlikleri tarafından savaşın pek çok yerinde kullanılmıştır. M4 Sherman tanklarının gövdesine de Browning'ler den yerleştirilmiştir. Müttefik Kuvvetlerin en başarılı silahlarından biridir.

Ayrıca Browning M1919A6, hava soğutmalı bir namluya sahiptir.

Av Tüfekleri

Yivli

  • Browning X-Bolt
  • Browning A-Bolt
  • Browning BLR
  • Browning BAR
  • Browning BL-22
  • Browning T-Bolt

Yivsiz

  • Browning Auto-5
  • Browning A-500r
  • Browning A-500g
  • Browning Cynergy
  • Browning Citori
  • Browning Superposed
  • Browning Gold