Öne Çıkanlar 2007 av sezonu çulluk ötermi çulluk limitleri bıldırcın göçü bıldırcın avı nasıl

Bu haber kez okundu.

HOLLAND & HOLLAND ROYAL ÇİFTE

Bu silahın bahsi ilk kez 1895 senesinde yayımlanan “The Field” dergisinde geçmiştir. Holland’ın “Royal” modelinden ilk kez 1883 senesinde söz edilmeye başlanmış olup dergide 1895’te yayımlanmıştır. Holland-Robertson patentlerini içeren ikinci bir seri ise 1890’larda geliştirildi. Böylece artık “Southgate sistemi” olarak anılacak olan ön kundak kilitlenme düzenekleri bugünkü halini aldı. 1922’de de bu sisteme hükmetmeyi son derece kolay ve rahat kılacak olan manivela sisteminin geliştirilmesiyle de artık bu tüfek, uzunca bir süre “tasarım harikası” niteliği taşıyacak şekilde hafızalara kazınmış oldu. Son 40 yıl içerisinde de tek değişiklikler yeni Magnum fişeklere karşı daha dayanıklı olmak adına artan namlu et kalınlığı ve ahşap seçeneğinin artık Türk ağaçlarından yana tercih edilmeye başlanması yönünde oldu. Bir Royal Çifte yapımı için aşağı yukarı 800 saatlik emek harcanması gerekiyor.

Holland & Holland Royal;

Fiyat: (KDV dahil) Çift Tetik 12, 16 ve 20 numarada 85.500 Sterlin olup 28 ve 36 numarada ise 90.000 Sterlin aralığında

Teslimat: 2 Sene içerisinde (Lakin bazı bitmiş modelleri hali hazırda vitrinlerinde mevcut)

alıntı Silah Dergisi