Öne Çıkanlar avcılık malzemeleri gordon setter kozlu ormanları bıldırcın avı fotoğrafları keklik kaç yıl yaşar

Bu haber kez okundu.

Türkiye'de Avcılık Sistemi Değişti, Artık Her Yerde Avlanılmayacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av Yönetimi Daire Başkanı Cihangir Altun, avlaklarda yeni bir sistemi hayata geçireceklerini kaydederek, "İlk defa bu sene tam anlamıyla avlaklarda avcılık yapılacak, artık avlak dışında avlanmak Türkiye'de söz konusu olmayacak.

Türkiye'de Avcılık Sistemi Değişti, Artık Her Yerde Avlanılmayacak'

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av Yönetimi Daire Başkanı Cihangir Altun, avlaklarda yeni bir sistemi hayata geçireceklerini kaydederek, "İlk defa bu sene tam anlamıyla avlaklarda avcılık yapılacak, artık avlak dışında avlanmak Türkiye'de söz konusu olmayacak." dedi.

Avlaklar ve Avlaklar Yönetim Bilgi Sistemi (AVBİS) toplantısı Orman ve Su İşleri BakanlığıDoğa ve Milli Parklar Malatya 15. Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.

Toplantıya katılan Doğa ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av Yönetimi Daire Başkanı Cihangir Altun, Türkiye'nin son 3 yıldır avcılıkta yeni bir sisteme geçmek için ilk adımını attığını belirterek, "Gelinen noktada popülasyonlarımızın bunu taşıyamaz olduğunu, mutlaka bunun bir sistem içerisinde yönetilmesi gerektiğini tespit ettik. Bunun altyapı çalışmalarına başladık. 2 bin 137 adet avlak yaptık. Ülke genelinde bin 98 devlet avlağı, 990 genel avlak, 97 örnek avlak ve 2 özel avlak ile Türkiye'nin neredeyse bütün avlak olabilecek potansiyeli şu anda avlak alanına çevirdik." diye konuştu.

İLK DEFA BU SENE TAM ANLAMIYLA AVLAKLARDA AVCILIK YAPILACAK

Altun yeni uygulamaya giren sistem hakkında şu bilgileri aktardı: "Elbette bu sistemi planlarken ön göremediğimiz birçok şeyi yaşarken, izlerken görüp yeniden eksiklerimizi giderme, revize etme anlamında daha çok çalışmamız gerekecek. İlk defa bu sene tam anlamıyla avlaklarda avcılık yapılacak. Geçtiğimiz yıllarda da yapılıyordu ama avlakların dışında avlaklarda vardı ama bu sene artık avlak dışında avlanmak Türkiye'de söz konusu olmayacak. Yapılacak toplantılarla AVBİS'in uygulanma talimatını oluşturacağız ve bölgelerimizdeki kota durumunu, ülkemizdeki avcıların ihtiyacına cevap verebilir bir şekilde sonuçlandırmaya çalışacağız."

Altun, bakanlık olarak avcılığı yönetirken en büyük paydaşlarının yasal avcılar olduğuna da dikkat çekti.

Kaynak : Haberler.com